top of page
Children in the Garden

OVER BRUGGENBOUWERS

Voor Bruggenbouwers staat dialoog en samenwerken centraal. Wij geloven dat als we echt naar elkaar luisteren, zien dat we veel meer gemeen hebben met elkaar dan wanneer we alleen naar verschillen kijken. 

Door technieken uit het socratisch dialoog te gebruiken willen we kinderen prikkelen om kritisch na te denken en daarmee zelf tot inzichten te komen.
Onze missie is meer verbinding creëren in de maatschappij. Wij geloven dat door het dialoog te openen en naar elkaar blijven te luisteren we polarisatie tegen kunnen gaan
verbinden

 Te beginnen bij kinderen, hebben wij een een educatief programma opgesteld bestaande uit zeven lessen waar onderwerpen als culturele diversiteit, inclusie en zelfverzekerdheid centraal staan. In de lessenreeks laten we de kinderen op een creatieve manier kennismaken met andere culturen zodat zij hiermee een positieve associatie creeren. Verder kijken we naar hoe verschillende culturen hier samen zijn gekomen en ook kritisch maar open naar hoe vooroordelen werken. Daarnaast zit er een stukje empowerment in en kijken de kinderen naar hun kwaliteiten die ze bijvoorbeeld verwerken in een tekening van hunzelf als superheld.

Neem contact op
bottom of page